sâmbătă, 30 mai 2009

VISUL UNEI NOPTI DE VARA

Nu încerc sa-l plagiez pe marele Shakespeare, nu am pregatirea necesară, dar de visat ii este ingaduit macar si unui simplu muritor ca mine.
De ce taman visul unei nopti de vara, cand noaptea e scurta si abia daca ajunge pentru odihna? Simplu, acum s-a intamplat, aproape la inceput de vara, intr-o scurta noapte, intr-un recital de greieri si privighetori, intr-un cor al altor maestri vocali ai noptilor de inceput de vara.
Sublim, feeric, linistitor, un somn profund, sau poate chiar trezvie si hopa intr-o lume noua, lumea viselor, a nazuintelor si dorintelor neimplinite. Eram in lumea perfecta pe care fiecare copil si prunc o viziteaza in fiecare somn, surazand la vederea ingerului pazitor.
Lumea aceasta din vis este ca si asta de aici, cu oameni, cu animale, cu ape si copaci, cu iarba si case. Numai ca aici totul era curat, prea curat. Peste tot oamenii iti dadeau binete, te imbiau sa le vizitezi casa, sa pranzesti cu ei. Nimeni nu injura, nu erau lacate pe nicaieri, copii zburdau pe iarba infiorator de verde si curata, animalele erau libere si nu deranjau nimic.
Si aerul, ce aer, ce atmosfera, ce bucurie peste tot. In sinea mea, care nu sunt umblat prea mult ma gandeam ca asa o fi in alte tari, dar mintea mea refuza sa creada asta. Si noroc cu mintea care in adancurile ei a gasit cum se numeste locul acesta, patria asta feerica. I se spune rai. Dar raiul nu e pe pamant si eu nu umblam pe acolo cu piciorul. Eram cu mintea, eram intr-un vis dintr-o scurta noapte de vara.
Si ma intreb, aici de ce nu o fi asa? Cine e de vina pentru ce se intampla? Care e motivul autodistrugerii progresive la care ne supunem? Sau de ce nu mai visam, de ce nu mai incercam sa ne indeplinim visele, ducand la capat doar cosmarurile.
Eu unul incerc, putin cate putin, oare se poate? Abia incepe vara, si noptile sunt scurte, si greierii canta, si privighetorile canta........vise.

3 comentarii:

  1. din pacate omul si-a dorit sa le cunoasca pe toate... si acum le cunoaste1 dar nu stie ce sa faca cu ele... parca toti ar fi legati la ochi... parca toti gandesc pe intuneric...

    din punctul meu de vedere nimic nu e mai motivant decat sa lupti pentru visurile tale si sa le demonstrezi tuturor ca SE POATE!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuiesc implinite visele frumoase, constructive, pentru ca sunt si cosmaruri,care ne transforma in monstri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti foarte multa dreptate in ce spuneti dar nu rebuie se visam si cu ochii deschi pentru ca atunci totul va deveni un mare cosmar al tuturor viselor frumoase . Asta este parerea mea despre aceste lucruri foarte importante pentru unii dintre noi din pacate sau poate si din fericire

    RăspundețiȘtergere