duminică, 18 iulie 2010

NU AI ASIGURARE?!? AMENDA!

Băi fraţilor, eu nu ştiu cum să o mai scot la capăt cu cei care vin să-mi facă oferte pentru tot ce mişcă sau nu mişcă din lumea asta. E o nebunie. Trebuie să ai asigurare obligatorie la maşină, ba chiar suplimentară dacă te ţine buzunarul. Trebuie mai nou să ai asigurare obligatorie la casă, una care să-ţi garanteze că dacă vin apele mari nu eşti asigurat decât pentru incendiu sau invers. Trebuie să ai asigurare pe bunuri, fie ca sunt de lunga sau scurtă durată, că de aia sunt bunuri ca să le protejezi.
Ultima modă e asigurarea pe viaţă. Asta e tare, mai ales că te asigură ei că în cazul în care mori, o să le fie bine urmaşilor. Ba chiar dacă te asiguri unde e ofertă poţi obţine chiar o înmormântare de mare clasă.
Acum eu nu ştiu dacă aţi fost nevoiţi să fiţi despăgubiţi vreodată de o societate de asigurări. E cumplit, atunci toate literele mici din subsolul paginilor de contract se fac mari, şi toate acele litere te incriminează pe tine ca asigurat de toate belele, fapt pentru care nu meriţi să fii despăgubit.
Nu mai zic dacă eşti oprit în trafic şi ofiţerul constatator exclamă plin de exuberanţă „nu ai asigurare?!? Amendăăă!”  Şi vrei nu vrei plăteşti, că e belea.
Ce mă deranjează e că nimeni nu vede faptul că nu se fac asigurări pe viaţa veşnică. Deocamdată nu există brokeri pentru astfel de poliţe, pentru că de viaţa veşnică se ocupă Dumnezeu, şi acolo nu scapi cu o amendă plătibilă în 24 de ore la jumătate. Nu. Acolo plăteşti amendă pentru veşnicie în veşnicie.
Nu vreau să vă sperii şi să credeţi că vi se mai cere ceva bănuţi în plus pentru asta. Nicidecum. Asigurarea pentru viaţa veşnică se face prin fapte bune, prin rugăciune, prin post, prin iertare, prin iubire,şi prin alte asemenea „mărunţişuri” .  
În încheiere aş dori să vă spun că în viaţa de zi cu zi poate că sunt bune asigurările. Ceea ce vreau eu să subliniez e că pentru viaţa veşnică chiar trebuie să ai o asigurare beton.
Dacă nu ştiţi cum se încheie o asigurare pe viaţa veşnică, mai treceţi pe la biserică. 

Un comentariu:

  1. cu asigurarile pamantesti pot sustine cu sfaturi si documentatie solida, dar inclin sa cred ca o asigurare vesnica e chiar necesar sa aiba toata lumea! dar... putini sunt cei care se gandesc la orice in afara de propriul corp...

    RăspundețiȘtergere