miercuri, 13 ianuarie 2010

O MUSCATURA, DOAR O MUSCATURA

De la o muscatura a patimit omenirea de la facerea lumii pana acum, cand Satana sub chip de sarpe a pacalit-o pe Eva si aceasta pe Adam. Doar o muscatura, una mica, de pofta ne-a indepartat de rai si ne-a facut sa ratacim prin aceasta lume. Si beleaua este ca omul continua sa muste, sa incerce tot ce i se pare interzis, cazand in dependenta si platind apoi cu sanatatea sau chiar viata pentru o muscatura.
Si nu e vorba doar de o muscatura, ca poa' sa fie si o inghititura, sau mai multe, un litru sau un pachet, un strop sau o cescuta. Toate aceste mici placeri, transformate in vicii, devin dusmanii nostri, ucigasii trupului si ai sufletului nostru.
Cred ca toata lumea isi aduce aminte ca Alba ca Zapada, tot cu o muscatura a fost adormita, vrajita fiind de frumusetea exterioara a fructului oprit dar dorit.
Poate ca de multe ori ati fost pusi in situatia de a renunta la un viciu, la o placere, la un mod de viata cu dorinta de schimbare spunand ca de azi, cu siguranta ma las de.......... .
Ispita insa vine si spune:" lasa ca e timp sa te lasi si de maine, hai azi mai ia macar o muscatura, macar un fum, nu mult, putin de tot, si de maine........ tot ca azi.
Dumnezeu, prin apostolul Pavel, spune ca toate ne sunt ingaduite dar nu toate de folos, fapt pentru care sunt surprins cand noi oamenii, toti oamenii, ne lasam pacaliti de diavol sa luam macar o muscatura, doar una.
Rezultatul? Vai de noi si de oamenii de langa noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu