vineri, 5 martie 2010

PE ASTA O VREAU !

Este incredibil cum majoritatea oamenilor cârtesc de fiecare dată în momentul când dau de greu. Atunci când crezi că nu te mai poţi ridica şi te uiţi la cei de lângă tine care prind viteză, care se îmbogăţesc mai repede, care sunt altfel decât tine pentru că ţi se pare că ei nu se chinuiesc.
Este fals tot acest tablou. Toţi oamenii au probleme, chiar si cei bogaţi, chiar şi cei mai deştepţi. Nu este om care să treacă prin viaţă doar cu bucurii. Numai că unii reuşesc să mascheze aceste probleme, reuşesc să le facă insesizabile, reuşesc să-şi ducă crucea. Aşa de fapt zice şi Biblia: "cel ce vrea să vină după Mine să se lepede de sine să-şi ia crucea în fiecare zi şi să-Mi urmeze mie".
Numai că oamenii zic mereu: ,, de ce Doamne mi-ai dat mie necazul ăsta, de ce am eu astfel de probleme, de ce doar la mine se întâmplă, de altora nu le dai, de ce, de ce de ce".
Aşa spunea un om tot timpul, până când într-o noapte l-a visat pe Hristos care L-a dus într-o cameră mare al cărei capăt nu se vedea şi era plină de cruci.
Şi Hristos i-a spus: ,, dacă ţi se pare prea grea crucea pe care ţi-am dat-o, alege-ţi de aici alta, pe care vrei." Omul a luat o cruce şi i s-a părut grea, apoi alta şi mai grea, altele cumplit de grele. Toată noaptea, în vis a probat cruci, doar doar va găsi una uşoară. Spre dimineaţă, după ce a probat crucile din acea cameră imensă, într-un colţ a mai găsit o cruce pe care ostenit a pus-o în spate şi era mai uşoară ca toate. Atunci a zis către Hristos: ,, pe asta o vreau Doamne!" Hristos a zâmbit şi întorcând crucea l-a întrebat pe om: ,, ce scrie pe ea?" Omul a citit, a văzut că era trecut numele său, a pus capul în pământ ruşinat şi a zis: ,, iartă-mă Doamne"!
Toate crucile sunt grele, toţi oamenii au probleme, şi ce e mai important că Dumnezeu ne pune în spate doar crucea pe care ştie că omul este capabil să o ducă. Să nu te vaiţi de problemele tale, să nu râvneşti la viaţa altora că nu ştii ce povară pot duce în spate. Fiecare trebuie să-şi ducă crucea cu demnitate şi seninătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu