sâmbătă, 28 august 2010

VIATA UNUI FLUTURE ALBASTRU

A fost odată un bărbat căruia i-a murit soţia, astfel că el locuia împreună cu cele doua fete ale sale, care erau din fire foarte curioase şi inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebari… la unele ştia să le răspundă, la altele nu… 
Tatăl lor îşi dorea să le ofere cea mai bună educaţie, de aceea într-o zi şi-a trimis fetele să petreacă o perioadă de timp în casa unui înţelept. Acesta ştia întotdeauna să le raspundă la întebările pe care ele le puneau. La un moment dat una dintre ele a adus un fluture albastru pe care plănuia să-l folosească pentru a înşela înţeleptul. 
- Ce vei face? o întrebă sora ei. 
- O să ascund fluturele în mâinile mele şi o să întreb înţeleptul dacă e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile şi-l voi lăsa sa zboare. Dacă va zice că e viu, îl voi strânge şi-l voi strivi. Şi astfel orice răspuns va avea, se va înşela! 
Cele doua fete au mers într-o clipă la înţelept şi l-au găsit meditând. 
- Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort? 
Foarte calm, înţeleptul surase şi îi zise: 
- Depinde de tine… fiindcă e în mâinile tale! 

Aşa este şi viaţa noastră, prezentul şi viitorul nostru. Nu trebuie să învinovăţim pe nimeni când ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu. Viaţa noastră e în mâinile noastre, ca şi fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea.

dupa cafeneaua.com

2 comentarii:

  1. Nu trebuie să-i învinovățim nici pe cei care dau legi peste noapte sau care se joacă „de-a Dumnezeu” cu viețile noastre?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca nu. Pana la urma exista cineva care va face o judecata pentru toti. Caci si daca judec pe cineva, cu ce ma aleg? Cu nimic.

    RăspundețiȘtergere