joi, 26 martie 2009

CURATENIE GENERALA

Asta e cuvantul de ordine in aceste zile. Toata lumea este intr-o forfota, intr-o fierbere apocaliptica .De ce? Pai cum de ce. Vine Pastele, si nu e curat. Totul este intors pe dos, casa e golita, peretii zugraviti, carpete, covoare, haine toate scoase la aer, pomii varuiti, ce mai zor nevoie, e timpul scurt. Si stiti ce? Daca nu ar fi vorba de curatenia generala, repet generala, nu m-as agita. Dar generala inseamna si corpul si sufletul.
Zice cineva ca vine Pastele si trebuie sa fie curat, "ca te vede lumea si te rade", ceea ce este partial adevarat, dar Dumnezeu nu te vede? Sufletul cum este? E curat?
Un exercitiu de sinceritate ne-ar demonstra ca daca s-ar vedea mizeria de pe suflet, asa cum se vede cea de pe corp, am fi negri, raiosi cu rani din cauza mizeriei. Dar nu se vede aceasta mizerie cu ochiul mintii, ci cu cel al sufletului.
Daca un un bec e murdar lumina lui este slaba, nu vezi bine, daca un suflet e murdar nu-l vezi bine pe Dumnezeu.
Si toata lumea uita ca va veni momentul cand se va striga ,,VENITI DE LUATI LUMINA"! si se vor buluci sa ia lumina invierii pentru a o duce in casele curate, pentru sufletele murdare.
Ce bine ar fi daca ne-am curati si sufletele, prin spovedanie, prin cainta, sa fie curatenie cu adevarat  generala.
Ce bine ar fi sa avem lumina, sa stralucim de curatenie, nu ca sa nu ,,ne rada lumea", ci ca sa-l putem vedea pe Dumnezeu.

6 comentarii:

  1. Curatenia sufletului este mult mai importanta...si bine ar fi daca am merge cu totii atunci cand se va striga:"VENITI DE LUATI LUMINA" cu sufletele curate si casele murdare...Dumnezeu sa ne aibe in grija Lui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce folos ca te straduiesti sa faci anumite lucruri ptr Dumnezeu si chiar iti reusesc cu ajutorul Lui ,daca in noaptea Invierii ai o ispita , cazi in pacat si ai senzatia ca toate au fost in zadar?
    Ca efectiv ai reusit sa calci in picioare tot ce ai facut si ca nu ai primit deloc ``lumina `` in acea noapte?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e nimic în zadar. Asta încearcă diavolul să ne inoculeze, să aducă ceaţă, întuneric în mintea noastră, să îndepărteze lumina din noi.
    Până şi o firimitură de pâine făcută milostenie este mare înaintea Lui, dacă o facem din suflet.
    Crezi că peste mine nu vin ispite? O grămadă, ca om şi ca preot. Dar, lumina lui Hristos curăţă şi vindecă patimile. El a zis, nu vă "temeţi, bucuraţi-vă, îndrăzniţi". Aşa trebuie să facem Monica, iar lumina ne va arăta calea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi spun adesea că cel mai greu e să fim curajoși cu noi înșine pentru că nu e nimeni să ne aplaude. Uităm că niciodată nu suntem singuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodată Daniela, niciodată nu suntem singuri, aşa este.

      Ștergere