joi, 14 ianuarie 2010

SECRETUL CASATORIEI


Un bărbat şi o femeie erau căsătoriţi de peste 50 de ani.
Ei împărtăşeau totul şi discutau despre orice. Nu aveau secrete unul faţă de celalalt, cu excepţia unei cutii de pantofi pe care femeia o ţinea pe dulapul ei de haine, şi , despre care l-a atentionat pe soţul ei să nu o deschidă sau sa întrebe de ea vreodata.
În toţi acei ani, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrinica s-a îmbolnăvit foarte tare şi doctorii ziceau că nu prea mai are şanse de însănătoşire.
Încercând să pună toate lucrurile în ordine, bătrînelul a luat cutia de pantofi de pe dulap şi a pus-o lânga patul soţiei sale.
Era şi ea de acord că era timpul să afle şi soţul ei ce era în acea cutie.
Când a deschis-o, în cutie erau doua papuşi croşetate şi o grămadă de bani: în total vreo 25.000 de lei.
El a întrebat-o despre conţinutul acestei cutii.
- Când ne-am căsătorit, spunea ea, bunica mea mi-a spus că secretul unei casatorii este sa nu te cerţi niciodată. Spunea ca întotdeauna când mă suparam pe tine, să tac din gura şi să croşetez o papuşica ...
Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia işi putea stăpâni lacrimile. Doar doua păpuşi erau in cutie ! Ea fusese supărată numai de doua ori în toţi aceşti ani în care au trăit impreună! Nu mai putea de fericit!
    - Iubito, spuse el, inţeleg existenţa păpuşilor, dar toţi aceşti bani ?
   - Oh, zise ea, aceştia sunt banii pe care i-am obţinut din vânzarea păpuşilor !

Primita pe mail.

4 comentarii:

  1. am intalnit (insa rusine mie ca nu mai imi amitesc cine spunea) o vorba inteleapta care mi-a ramas intiparita in memorie "daca vreodata cu al blandetii duh ai fi gustat din bucuriile harazite unei inimi ce iubeste si e iubita,cainta ta vadita-n fapte si cuvinte ar dovedi ca...nepretuita socoti vremea daruita dragostei"

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-o casatorie nu trebuie sa conduca nici el sau ea ,ci "buna incelegere".

    RăspundețiȘtergere
  3. He, he, he. Usor de zis, greu de facut.Ca daca ar fi nu ar mai fi divorturi si certuri. Numai ca din pacate in multe din familiile lumii de azi nu conduce nici sotul nici sotia. Conducerea familiei e lasata in mana celui viclean. Si cand te gandesti ca apostolul Pavel spune ca legatura dintre barbat si femeie trebuie sa fie ca aceea dintre Hristos si Biserica.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu sunt convinsa ca intre sot-sotie-Dumnezeu, exista o stransa legatura......ca un TRIUNGHI....cand una dintre laturi este subreda...nu are cum sa fie armonie in casa.Eu sunt casatorita in fata lui Dumnezeu de 21 ani si, recunosc, au fost multe momente in care cel putin una dintre laturi a fost intrerupta, dar, cu RABDARE si CREDINTA, am reusit sa formam din nou TRIUNGHIUL.Sper din tot sufletul ca laturile sa ramana unite pana la sfarsitul vietii noastre. Andreea

    RăspundețiȘtergere