vineri, 27 mai 2011

DANSEZ PENTRU TINE



Azi sunt rău. Sunt rău pentru că nu ştiu dacă am fost vreodată bun, sunt rău dar mă gândesc la o vorbă românească ce spune că „tot răul spre bine” şi de aceea sper ca răutatea mea să fie una spre luminare, spre îndreptare, spre bine.
Poate că vă plictisesc dacă vă reamintesc că nu sunt consumator de emisiuni siropoase care sub faţada ajutorării celor sărmani reuşesc din publicitate să strângă bani frumoşi, ridicând cota de piaţă unor personaje ce prin scurtimea îmbrăcămintei lor atrag priviri şi comentarii de tot felul.
Astfel se găsesc câteva cazuri sociale, se mai adună câteva vedete, se dă drumul la muzică, se dansează în anumite feluri şi poziţii, unii pleacă acasă tot săraci, unii pleacă tot bolnavi, unii pleacă cu conturile rotunjite, diavolul este  satisfăcut de lucrarea sa plină de milostenie şi credincioşii din faţa ecranului se aleg cu experienţa timpului pierdut şi praful ce se depune pe ecran .
Ce poţi spune când vei merge la judecată, Doamne, am dansat pentru Tine, doar ai văzut cât de mult am transpirat, în toate poziţiile! Să mă iertaţi, azi am spus că sunt rău. Creştineşte vorbind însă, sunt multe alte moduri în care îi putem ajuta pe cei necăjiţi. În definitiv nu mă iau nici pe mine în braţe ca model, că sunt departe de ideal, dar măcar nu mă vede o ţară întreagă. De obicei milostenia este un act care se face fără surle şi trâmbiţe, fără camere de luat vederi, fără  plată. Adică, de pot participa şi la o emisiune de gen, măcar să nu fiu plătit, că dacă tot faci un bine, fă-l cum trebuie.
Ştiţi, în Scriptură spune că dragoste mai mare ca aceea de aţi da viaţa pentru prietenul tău, nu există. Deci primeşte Dumnezeu şi răsplăteşte celui care se jertfeşte într-un scop nobil pentru cel ce este în suferinţă şi neajunsuri, dar să nu ceri plată pentru asta. Apoi dacă cineva are neajunsuri şi vrei să-l ajuţi, nu înseamnă că trebuie să tâlhăreşti pe altul pentru a-i da celuilalt. Încurcate-s căile Domnului.
Chiar mă gândeam deunăzi cum putem ajuta pe cei care au nevoi, cum să faci o triere,care merită primul să fie ajutat, care are nevoie mai mult. La câtă suferinţă e în lume e greu să faci clasificări. Oricum, dacă e posibil, nu chema pentru a da ajutor mai multora şi pe urmă să ajuţi doar o parte deoarece vei mâhni pe ceilalţi. Niciodată să  nu faci concurs la care, pentru câştigarea unui premiu, să participe familiile celor în suferinţă, pentru că pe lângă vechea suferinţă le vei injecta în suflet şi invidia, disperarea şi deznădejdea.
Dacă poţi milui pe cineva  ferice de sufletul tău, căci vei fi miluit de Dumnezeu, dacă te poţi ruga pentru cineva, ferice de sufletul tău, că rugăciunea aduce alinare şi speranţă. Sincer vă spun, eu nu dansez pentru nimeni, că nu vreau să primesc note şi să fiu descalificat. Încerc să nu fac diferenţe între oameni şi să mă rog. Încerc să nu mă fac judecător ci să-i las lui Hristos această judecată. Încerc din răsputeri  să mă rog pentru tine, cititorule, ca să realizezi că şi aşa putem ajuta pe cei în suferinţă, deoarece de multe ori o vorbă bună şi o rugăciune te ajută mai mult decât 100 de lei.
Dacă am fost rău, să mă iertaţi, şi să vă rugaţi pentru mine.

4 comentarii:

  1. Parinte nu sunteti rau deloc.Am deschis si eu odata discutia despre aceasta emisiune cu ceva timp in urma.
    Sa va spun ceva.eu de ex.mi-am luat doua repere din parintii nostri duhovnici care au trait pana in zilele noastre.Este vorba de pr.Arsenie Boca si Pr.Paisie Aghioritul.
    Sunt doua personalitati opuse adica unul indeamna cu multa iubire(Pr.Paisie) iar altul mustra cu toata puterea.
    Cu toate acestea sufletul meu are nevoie de amandoi.Simt ca ii iubesc la fel.
    Asa si dumneavoastra;
    Nu sunteti rau dar e bine sa indemnati, mustrati chiar aspru daca este nevoie.
    Unii nu pot asimila decat lapte dar sunt si dintraceia care nu se satura cu "laptele" si au nevoie de "mancare" tare.
    Daca suntem sinceri cu noi insine stim sa ne clasificam si de ce "mancare" avem nevoie fiecare.
    Cat despre "Dansez pentru tine"simt o mila pentru cei ce ajung acolo.Atat saraci cat si concurenti.
    Si unii si altii duc un stres prea mare, iar pozitiile nu ajuta sufletului ci il ingreuiaza si il afunda spre iad. Poate se intampla ca vreunul din sufletele si care danseaza si care priveste sa se intoarca la Dumnezeu.Si atunci va avea multa lupta din partea deavolului cu gandurile si inchipuirea.Cand te rogi mai bine iti aduce ceva din ce-ai vazut alta data, si uite asa.Acest fel de lupta l-am avut si inca il mai am.Dar Dumnezeu e mai tare!
    Mai si deavolul asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Marilena-Marinela -Maria27 mai 2011 la 13:35

    Ce bine că nu mă uit la această emisiune!De când a început, am văzut că e cusută „cu ață albă”, pentru că nu te poți folosi de suferința unor oameni ca să ai spectatori, iar suferinzii ar trebui ajutați de cei în drept. Nu cred că dacă te vede o țară întreagă cum suferi, te și ajută imediat cineva!Să nu ne păcălim singuri!Sistemul e prea „bolnav” ca să speri. Tot Dumnezeu mai face câte o minune, nu noi , pârâții! Iar despre emisiune, nu vă mai pierdeți timpul, mai bine odihniți-vă cei care aveți de făcut atâtea a doua zi. Mai bine nu uitați că duminică de duminică, în orice biserică ortodoxă creștină se ține Sfânta Liturghie, de la care aveți ce învăța, și la care ați putea merge exact perioada de timp egal petrecută în fața televizorului vinerea seara. Vă garantez că veți pleca acasă cu o inimă mai ușoară și veți simți suferințele mai puțin.

    RăspundețiȘtergere
  3. dvs. sunteti ,,rau,, mereu, spre folosul pastoritilor dvs. cel mai frumos ar fi sa dansam pentru celalti in rugaciune si metanii cu lacrimi, pentru sanatatea sau reusita aproapelui.acesta cred ca este dansul cel mai util.

    RăspundețiȘtergere
  4. Inainte cat timp emisiunea era mai ``cumintica`` ma uitam (primul sezon).
    M-am razgandit cand am vazut ca acele costume de dans devin din ce in ce mai mai sumare ,iar unele dansuri au miscari f.f lascive spre pornografice chiar .

    RăspundețiȘtergere