miercuri, 23 noiembrie 2011

CE IMI DORESC DE ZIUA MEA



În conformitate cu ceea ce-mi arată actele de identitate, pe 24 noiembrie e ziua mea de naştere. Nu e mare scofală să fie ziua ta, mai ales că e obligatoriu ca într-un an să vină şi acest moment în care să fii felicitat pentru un lucru la care nu ai participat şi pentru care nu prea ai mare merit. Dar asta e, dacă lumea aşa a considerat că e bine să fii centrul atenţiei într-o astfel de zi, nu te poţi pune împotriva curentului, că ori te doboară, ori te ia valul.
De obicei când e ziua ta eşti întrebat ce-ţi doreşti, ce cadou ţi-ar plăcea, ce-ţi mai doreşti de la viaţă şi ce planuri ai, ca şi cum de mâine nu ai mai vrea cadouri sau nu îţi mai faci planuri. Când eram mai mic, mai tânăr, mi-aş fi dorit o bormaşină că nu aveam, ba chiar şi un flex. Apoi m-am mai copt la minte şi mi-aş fi dorit o carte veche şi rară, că dădea bine la public şi păreai un intelectual versat. Timpul a trecut şi am constat că  oamenii mari sunt la fel ca  cei mici. După ce îi cumperi jucăria pentru care se jeleşte, constaţi cum după două ore de joc o aruncă lângă celelalte din colţul camerei.  Apoi, din nefericire, am dorit lucruri care să mă scoată în evidenţă în faţa lumii, ca  să par mare pe lângă cei mici şi m-am lecuit şi de asta, pentru că ştiţi cum le-a spus Hristos celor doi apostoli „nu ştiţi ce cereţi”.
Azi sunt convins că nu contează numărul anilor împliniţi, ci zilele acestor ani în care am făcut ceea ce trebuie înaintea lui Dumnezeu şi a celor de lângă mine, la altarul unde slujesc şi pe drumul vieţii alături de ceilalţi semeni cu mine împreună călători.
Am primit mereu cadouri diverse, consumabile şi după bugetul fiecăruia dintre cei ce mi-au călcat pragul, dar cel mai frumos cadou rămâne viaţa pe care Dumnezeu mi-a dat-o prin părinţii mei şi pe care mi-o trăiesc alături de familie şi de voi cei care cu adevărat mă cunoaşteţi, fizic ori virtual. E cel mai tare cadou sau mai bine spus dar, căci este o dăruire ce vine din iubire, este un dar de prietenie necondiţionat de lucruri materiale.
Ce-mi doresc de ziua mea... . Mulţi ani? Nu cer, că dacă trăieşti mult, multe păcate faci şi boala te macină. Bani? Nicidecum, nu am avut niciodată de ajuns şi nu am murit de foame şi ar fi ciudat să îmi doresc ochiul dracului. Sănătate mi-aş dori, dar să-mi fie dată după modul de viaţă, că dacă faci excese….. rămâi fără sănătate. Înţelepciune îmi doresc ca şi Solomon, pentru că numai cu înţelepciune poţi să gândeşti şi să păstoreşti o turmă. Apoi îmi doresc să pot ierta şi iubi ca Hristos, că numai aşa te poţi desăvârşi şi numai aşa ajungi la concluzia că nu-ţi trebuie nici un cadou de ziua ta, deoarece ziua este un dar al lui Dumnezeu, este o clipă scăldată în lacrimi şi uscată de seninul zâmbetelor.
De fapt mi-aş mai dori ceva, ce sa faci, nărav omenesc. Mi-aş dori să ştiu ce vă doriţi voi  de la viaţă; mi-aş dori  să mă iertaţi dacă v-am greşit cu ceva şi să vă rugaţi pentru mine aşa cum mă rog şi eu pentru voi, prietenii mei, pentru voi cei ce citiţi aceste rânduri.
 AMIN!

21 de comentarii:

  1. Va urez (anticipat) `` Multi ani intru Hristos !``,sanatate si implinirea dorintelor de folos ptr mantuire .
    Dumnezeu sa va ocroteasca pe Dvs si pe cei din familie de tot raul vazut si nevazut .
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi si binecuvantati ani Parinte! Hristos sa va dea intelepciune si tot ceea ce va este de folos spre mantuirea dumneavoastra si a celor pastoriti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aţi scris tare frumos!
    Cel mai mare dar e viaţa, aşa este, cel mai frumos, cel mai de preţ - un dar pe măsura Dăruitorului. Vă doresc s-o-nveşniciţi, Părinte!
    Ani buni şi frumoşi, cu Hristos!

    Sigur că mi-am dorit şi eu una-alta de ziua mea, un pantof, un parfum, un bilet la un concert. Şi m-au bucurat darurile primite.
    De la viaţă, însă, nu aştept lucruri mari, pentru că greutatea lor m-ar copleşi. Să cer bucurie, pace, linişte sufletească, răbdare - totul sună aşa, şablonistic. Şi egoist pe deasupra, chiar dacă la prima vedere nu pare - cer toate astea ca să îmi fie mie bine, nu? să nu fiu tulburată, să nu-mi fie pusă la încercare nici credinţa, nici răbdarea.
    Îmi doresc să pot avea mai multă dragoste. Şi mai multă credinţă. Dragostea dă viaţă mărimii de suflet. Iar credinţa, faptei şi mărturisirii. Am aflat şi calea dobândirii lor: rugăciunea. Dar uneori, nici aceea nu este aşa cum trebuie. Şi-atunci aş vrea şi putere...şi voinţă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ajuta si la multi ani in Dragostea Mantuitorului! Sa vi se implineasca dorintele!

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI PARINTE! Bunul Dumnezeu si Maicuta Sa sa va ocroteasca , sa va intareasca , sa va dea toate cele de folos spre mantuire si viata vesnica .Si sa salvati cat mai multe suflete , iar pe noi cei de departe sa ne incantati si in viitor cu scrierile Dvs.
    Sarut mana Parinte

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce-mi doresc eu de la viata?!
    Este doar sa ii fac fata.
    Sa o merit s-o traiesc
    Si sa stiu ce-i pamantesc.
    Vreau sa fiu un bun crestin,
    Vreau sa fiu de viata plin,
    Vreau sa ajut semenii mei
    Sa plang si sa rad cu ei.
    Vreau sa ma trezesc curat
    Sa nu adorm in pacat.
    Vreau sa am ”coloana dreapta”
    Vreau gandire mai “inalta”.
    Sa traiesc, n-as vrea prea mult,
    Doar atat cat pot sa duc.
    Sa cer bani?Sa fiu bogat?
    Nu-mi doresc , ca e pacat
    Si cum bine-ai spus Parinte,
    Banul te scoate din minte,
    Caci e ochiul dracului.
    Placerea necuratului.
    Sanatate? Vreau!Doresc!
    Dar sa stiu s-o pretuiesc!
    Imi doresc sa pot iubi
    Ca Hristos din prima zi
    Imi doresc sa pot ierta,
    Ca Hristos in viata sa
    Si-mi doresc de ziua mea,
    Sa ma rog in casa Sa
    Cu cei dragi, sa fim o turma,
    Nici prima, nici cea din urma
    Sa va avem drept Pastor,
    Sa ne fiti de ajutor!
    La multi ani! Sa ne traiti!
    Pe noi sa ne pastoriti!

    RăspundețiȘtergere
  7. AM CITIT PANA LA CAPAT si sunt de acord cu dumneavoastra,INTELEPCIUNEA este de mare pret,dar pentru asta este nevoie de trecerea ANILOR.
    LA MULTI ANI!!
    SA VA DEA DUMNEZEU CE VA DORITI.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am ales si dar care sper sa va bucure; cuvinte daruite de un sfant cu gura aurita, in legatura cu toate problemele vietii. Se poate citi in intregime aici;

    http://www.ioanguradeaur.ro/category/problemele-vietii/

    Un alt dar, documentar prima parte aici
    http://www.youtube.com/watch?v=vNDc3-0gkew&feature=mfu_in_order&list=UL

    urmand ca partile 3-8 sa le gasiti aici
    http://www.youtube.com/watch?v=VTvU2wYc-Uo

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani intru bucuria Domnului!

    Bucuria cea adevarata mi-o doresc, pentru mine si pentru toti! Adica sa cunoastem cu totii marea dragoste ce ne-o daruieste Domnul clipa de clipa si sa invatam sa o primim.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce-mi doresc eu de la viata?!
    Imi doresc sa ii fac fata.
    Sa merit sa o traiesc
    Sa-nteleg ce-i pamantesc.
    Vreau sa fiu un bun crestin,
    Vreau sa fiu de viata plin,
    Vreau sa ajut semenii mei
    Sa plang si sa rad cu ei.
    Vreau sa ma trezesc curat
    Sa nu adorm in pacat.
    Vreau sa am ”coloana dreapta”
    Vreau gandire mai “inalta”.
    Sa traiesc, n-as vrea prea mult,
    Doar atat cat pot sa duc.
    Sa cer bani?Sa fiu bogat?
    Nu-mi doresc, ca e pacat
    Si cum bine-ai spus Parinte,
    Banul te scoate din minte,
    Caci e ochiul dracului,
    Placerea necuratului.
    Sanatate? Vreau!Doresc!
    Dar sa stiu s-o pretuiesc!
    Imi doresc sa pot iubi
    Ca Hristos din prima zi
    Imi doresc sa pot ierta,
    Ca Hristos in viata sa
    Si-mi doresc de ziua mea,
    Sa ma rog in casa Sa
    Cu cei dragi, sa fim o turma,
    Nici prima, nici cea din urma,
    Sa va avem drept Pastor,
    Sa ne fiti de ajutor!
    La multi ani! Sa ne traiti!
    Cu folos sa pastoriti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne, ajuta!
    La multi ani, părinte! Vă citesc şi vă mulţumesc pentru că scrieţi şi Îi mulţumesc Domului că existaţi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Va multumesc de urari si de vizitarea paginii. Numai vorbe frumoase pentru un "om batran", ca din moment ce esti "taica parinte" s-a dus copilaria. Ati citit ca in perioade trecute ale vietii am avut oaresce dorinte de indeplinit. Acum, cand am mai putin par dar mai multa minte ca atunci, va marturisesc ca pe langa cele dorite si scrise in postare imi mai doresc ceva. De fapt e singurul lucru pe care mi/l doresc pentru totdeauna. Cred ca cel mai frumos dar pentru un om este MANTUIREA. Imi doresc aceasta stare desi nu o merit. Incerc in pasi de furnica si salturi de rac sa obtin mantuirea. Aceasta depinde de mine in cea mai mare parte si depinde de cei pe care-i pastoresc.
    Cea mai mare bucurie ar fi ca acolo, la Dumnezeu sa ma reintalnesc cu toti enoriasii si cunoscutii mei, cu toti cei care au ascultat intr-un fel sau altul cuvantul Evangheliei propovaduit si de mine pacatosul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi doresc foarte tare sa am o familie crestina in adevaratul sens,sa traim in pace si sa ne iubim.Imi doresc sa fiu mai iertatoare si sa am oamenii langa mine pe care sa ma pot baza si sa -i ajut din suflet.Material imi doresc banii ca sa pot trai si sa mai fac milostenie dar nu vreau sa devina o prioritate...sper sa-mi indeplinesc aceste vise...sper!Georgiana

    RăspundețiȘtergere
  14. „Nu toți avem norocul,
    Să fim aleși de soartă
    Și destinul să ne dea în dar ceva...”
    Eu îndrăznesc să înlocuiesc aceste cuvinte, destin și soartă, printr-un singur cuvânt: Dumnezeu!
    Darul pe care-l aveți pe acest pământ este unul special, se numește har!
    Ce dar poate fi mai valoros în viață decât să fii mesagerul Domnului, mijlocitorul pentru cei mulți și umili, pentru toții copiii aceluiași părinte, copii care greșesc și care trebuie îndreptați cu înțelepciune și iubire?
    Sunteți alături de cei care vin pe lume și pe care-i îmbrăcați în lumină cu haina botezului, prin harul ce v-a fost dat!
    Sunteți alături de cei tineri la începutul căsniciei lor, pe care-i uniți în fața lui Dumnezeu prin harul ce v-a fost dat!
    Sunteți mângâiere celor slabi, sunteți cel căruia călătorii obosiți, la capătul de drum, cer ajutorul spre a primi iertarea Celui Bun și Drept, punându-și toată încrederea în puterea rugăciunilor care vin da la harul ce v-a fost dat!
    Sunteți slujitorul onest din casa Domnului, care vă rugați din tot sufletul către cer, la Sfânta Liturghie, pentru noi toți, mai bine decât noi toți, mai curat decât noi toți!
    De la mine primiți urările de bine, sincere și simple, în acestă zi de sărbătoare, când sunteți alături de cei dragi!
    Mai devreme spuneați că o viață lungă înseamnă mai multe păcate! Eu cred că Bunul Dumnezeu vă va ocroti încât să fiți imun la cele rele, încât greșelile să fie cât mai mici și mai rare!
    Vă doresc să ajungeți și bunic și străbunic, tot așa cum vă știm, cu același har, cu aceeași dragoste pentru oamenii pe care-i păstoriți!
    La mulți ani, părinte!

    RăspundețiȘtergere
  15. Parinte Victor, primiti si de la mine calduroasa urare de "La multi ani" sa-i stapaniti cu bucurie, fericire, viata duhovniceasca, sanatate,putere, Har, si iubire i Domnul nostru Iisus Hristos!
    Tare m-am necajit ieri cand am incercat de cateva ori sa las un coment si nu am putut.Sper ca astazi sa mi se dea voie.
    Domnul sa va binecuvante atat pe dvstr. cat si familia!

    RăspundețiȘtergere
  16. Parinte Victor va doresc ani multi cu multe bucurii, Dumnezeu sa va daruiasca tot ceea ce va este de folos ,cat despre ce-mi doresc eu de ar fii cam multe (nu materiale ci mai degraba spirituale ),m-ar ajuta foarte mult un articol despre comunicarea intre soti ,mi-am dat seama ca de cele mai multe ori este destul de dificil sa comunic cu sotul meu, nu stiu.... cateva "reguli generale" ,iertare daca am deranjat ,C.A

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani,spre mantuire si viata vesnica!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multi ani linistiti parinte!
    Eu , imi doresc sa nu mai URASC pe unii din semenii mei. Stiu, ca e pacat, ma straduies dar nu am reusit sa scap de el

    RăspundețiȘtergere
  19. Doamne ajuta!
    Multi ani binecuvantati, parinte!

    RăspundețiȘtergere
  20. Binecunoscuta urare,cu prilejul zilei de nastere suna cam asa:"La multi ani" si "Implinirea tuturor dorintelor".Dar acum nu mai sunt sigura ca imi doresc foarte multe.Imi doresc iertare,rabdare,credinta,si pe plan material cele de trebuinta(nu sa ma imbogatesc).Sarut mana Parinte!Elena P.

    RăspundețiȘtergere
  21. frumoase mesaje:) frumos articol

    RăspundețiȘtergere