miercuri, 30 noiembrie 2011

SA FIE UNIRE SI UNITATE!


Sunt fericit că sunt român. Nu ştiu dacă simţiţi acest sentiment sau dacă l-aţi simţit vreodată. Nu ştiu dacă alte popoare ale lumii au acelaşi sentiment faţă de ţara în care s-au născut. Eu ştiu sigur că îmi place România. Şi poate vi se pare ciudat că am acest sentiment în condiţiile în care în conformitate cu ceea ce auzim la televizor la noi se fură cel mai mult, suntem printre primii la avorturi, la crime, la sărăcie, la boli de mult eradicate prin alte părţi ale lumii, la gunoaie şi la arătat cu degetul. Dar am avut şi avem şi minţi strălucite, genii literare, artistice, inventatori şi eroi, biserici şi mănăstiri în care găsim sfinţenia moaştelor celor ce au trăit înainte de noi pe aceleaşi meleaguri, asta chiar dacă ici acolo se mai ivesc şi cazuri cu necazuri ce pătează puritatea firească a credinţei.
De fapt, azi când sărbătorim ziua naţională, simt şi mai mult că într-adevăr suntem Grădina Maicii Domnului, pentru că de 2000 de ani o mână de oameni, comparativ cu imperiile ce ne-au înconjurat mereu, am reuşit să facem faţă tuturor încercărilor venite asupra noastră şi ceea ce este mai important că am reuşit cu ajutorul credinţei, primind mereu putere de la pământul pe care călcăm, de la pământul ce a primit seva sângelui strămoşilor noştri.
La 1 decembrie este unirea, iar unirea înseamnă îmbinare, împletire, alipire. Pentru a fi desăvârşiţi însă, ne mai trebuie ceva alături de unire. Ne trebuie UNITATE, deoarece unitatea reprezintă unirea omogenă, fraternă şi indivizibilă bazată pe iubire, aşa cum găsim în Sfânta Treime. Dacă unirea românilor s-ar transforma în unitate, am fi indestructibili în gândire şi manifestare. Unitatea ne-ar oferi posibilitatea de a ne apropia unii de alţii, de a ne apropia de Dumnezeu. Unitatea este liantul care ne-a ţinut aproape pe noi românii în timpurile în care nu exista unirea. Unirea a fost un act administrativ, ce a consfinţit dorinţa românilor de a fi în unire şi obligă moral pe români să tindă spre unitate. Nu trebuie să ne arătăm unitatea doar în vremuri de restrişte şi calamităţi ci continuu, ca o curgere firească a unui râu ancestral.
Sunt mândru că sunt român creştin ortodox, că am primit Evanghelia lui Hristos de la apostolul Andrei. Sunt fericit când văd cum la noi vin oameni  de pe meleaguri unde civilizaţia asfaltului şi a artificialului este in floare şi  vin să se bucure de naturalul sărbătorilor şi mâncărurilor româneşti, de munţii şi apele acestei ţări, de credinţa şi simplitatea oamenilor încercaţi de soartă de 2000 de ani.
În final îmi doresc ca împreună cu cei care simt ca mine, să ne bucurăm de ceea ce ţara noastră are mai bun şi mai frumos, să ducem unirea spre unitate, să le oferim şi celor care vor veni după noi posibilitatea  de a fi mândri de istoria, locurile şi oamenii acestei ţări.
La mulţi ani ROMANIA, fii ferită de cele rele şi binecuvântată de Dumnezeu!

3 comentarii:

  1. La multi ani! V-am citat, pentru ca asa gandesc si simt si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aseara am avut aici in Cluj o manifestare foarte frumoasa .Soldatii au marsaluit cu torte iar artificiile i-au incantat pe toti . M-am bucurat ca am vazut multi tineri si multi copilasi .De dimineata colega mea de birou mi-a facut o mare bucurie si a adus un steag mare pe care l-am pus pe un perete .I-am intampinat pe colegi cu muzica lui Furdui Iancu .La multi ani Romania si romanilor de pretutindeni .Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne lumineze .
    Sarut mana Parinte Victor

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani Romania!Bunul Dumnezeu sa na lumineze pe toti,sa fim mai buni,sa ne ajutam unii pe ceilalti,sa ne iubim nu sa ne uram.Sarut mana Parinte!Elena P.

    PS:Va multumim din suflet ca ne tineti conectati la Nihil sine Deo.

    RăspundețiȘtergere