marți, 28 aprilie 2009

CREZI CA AI SCAPAT DE AMENDA ?

Cred ca foarte multi din cei care citesc pe acest blog sunt posesorii unui permis auto. Poate chiar ca si cei care nu au acest document au habar de regulile elementare de circulatie, si cu totii cunoastem principalele semne rutiere sau alte semne conventionale care sunt restrictive, informative, de obligare, sau de prioritate.
Foarte multi se ghideaza in viata dupa semne, unii pe cele din cafea, altii dupa stele si horoscop, altii dupa semnele lasate de cei ce au trecut prin viata inaintea lor. Si asa incet incet, ajung la un semn, des intalnit, pentru unii chiar enervant des intalnit din pacate, un semn care este valabil pe orice drum parcurs.
Semnul acesta e deosebit, el poate fi si restrictiv, si obligativ, si informativ, si de prioritate, si sa nu va ganditi ca e semnul care se refera la sfarsitul tuturor restrictiilor. Nu, nu este. Este semnul SFINTEI CRUCI.
Poate va intrebati ce are crucea cu amenda. E simplu. Atunci cand incalci vreo regula de circulatie, te astepti sa fii oprit pentru sanctionare, sau sa primesti acasa o instiintare de amenda pentru fapta savarsita.
Corect pana acu, nu? Bun. Deci noi nu prea respectam semnele.
Dar astea sunt drumurile si vremurile. Inainte vreme, oamenii nu se grabeau ca in ziua de azi, ei aveau timp sa respecte regulile si semnele. De exemplu, la fiecare raspantie, sau mai bine-zis rascruce, era cate un semn, un semn al crucii mai bine-spus, o troita, unde omul se oprea, se inchina, apoi o lua pe drumul cel bun, pe cel care trebuie, nu ratacea omul inainte, era ghidat de semnul crucii. Ce timpuri......
Azi, oamenii au uitat de acest semn, nu ca au uitat ca aducere aminte, nu, au uitat care e insemnatatea lui. De aceea, foarte multi platesc pentru asta cu viata, si de multe ori, acolo unde si-o pierd se pune semnul, semnul crucii, ca si cei care vin din urma sa vada si sa stie, ceea ce frumos scrie pe multe pancarte, si anume ca ,,viata are prioritate".
Am terminat si tot nu am explicat titlul. Nici o problema. Sa stiti din experienta mea de sofer care am fentat amenzile de multe ori. Odata si odata tot pici, si atunci platesti ca nu ai respectat semnele.
Seamnul crucii, e universal. Vine de la Dumnezeu, e datator de viata, si chiar si ambulantele si spitalele il au puse pe ele. Noi il avem pe biserici, in cimitire, pe piept si in suflet si trebuie doar sa il respectam pentru a merge mereu pe drumul cel bun si drept, si mai ales sa-i respectam insemnatatea pentru ca va veni si timpul cand vom fi amendati pentru nerespecatrea lui. De cine?.............Stiti si voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu