duminică, 16 august 2009

VIZITĂ

Într-un sat uitat de lume trăia un bătrânel văduv fără copii şi care toată viaţa lui fusese croitor. Omul era tare credincios. Niciodată nu lipsea de la biserică, era cumpătat, respectuos şi curat. Însă avea o mare dorinţă. O dorinţă neîmplinită, o dorinţă ce-i ardea sufletul. Vroia să-l vadă pe Hristos, vroia să-i intre Mântuitorul în casă. Şi nu era zi de la Dumnezeu să nu se roage zicând: ,, Doamne, te rog , vino odată şi în umila mea casă."

Într-o noapte de iarnă l-a visat pe Hristos care i-a spus: vezi că mâine vin în casa ta!". Ce bucurie de nedescris a fost în sufletul bătrânului. S-a trezit, a făcut curăţenie, a făcut mâncare, şi cand terminase toată treaba abia se facuse dimineaţă. Ningea viscolit cu fulgi mari, iar el aştepta să vină Hristos. La un moment dat, o femeie cu un copilaş de mână, puţin îmbrăcaţi au bătut la uşa lui. Le-a deschis, şi milos le-a pus să mănânce, le-a dat ceva de îmbrăcat şi i-a lăsat să se încălzească la focul sobei. După ce au plecat, omul aştepta la fereastră pe Hristos. Pe la prânz a văzut un soldat plecat în permisie spre casă şi la omenit şi pe el. Pe seară un bătrân cerşetor s-a bucurat de ospitalitaea sa. Numai Hristos nu venea.

A trecut ziua. Bătrânul s-a dus la culcare obosit de aşteptare şi supărat. Zicea în sine a sa. ,, oare şi Hristos să mintă? De ce nu o fi venit azi?" Şi îngândurat a aţipit. În acele momente i-a apărut Hristos în vis şi i-a spus: ,, nu mai fi supărat, că eu azi de trei ori am fost în casa ta. Eu am fost şi femeia, şi soldatul şi bătrânul. Eu azi am mâncat, m-am odihnit, m-am încălzit la tine în casă." S-a trezit bătrânul şi cu lacrimi în ochi i-a mulţumit lui Hristos pentru vizita făcută. Dumnezeu îi ascultase rugăciunea.

Acestă postare am primit-o pe mail.

2 comentarii: