sâmbătă, 14 aprilie 2012

VENIŢI SĂ LUAŢI LUMINĂ!



Veniţi să luaţi lumină! Este strigarea preoţilor către cei care vin cu credinţă spre a primi Lumina veşnică, Lumina lumii, lumina sufletelor noastre cea întru veşnicia trăirii în Hristos, cel ce ne-a ridicat pe noi din stricăciune.
Lumina lină a sfintei slave, a Tatălui ceresc, se revarsă peste întunericul nopţii sufletelor noastre spre a le purta la cunoaşterea adevărului, deoarece „am aflat Lumina cea adevărată, am aflat Duhul cel ceresc; am aflat credinţa cea adevărată, nedespărţitei Sfintei Treimi închinându-ne”.
Veniţi să luaţi lumină, este strigarea ce cheamă pe cei ce vor să-şi cureţe simţirile, pe cei ce vor să-şi lumineze minţile pentru primirea cuvântului dumnezeiesc, pe cei ce vor să primească Cuvântul ce trup s-a făcut, pentru a aduce lumina paradisiacă în întunericul ce cuprinde pământul, în bezna orbitoare a necredinţei ori a credinţei fariseice, în luminarea drumului ce duce spre împărăţia cerurilor.
Chemarea spre primirea luminii aduce multe suflete la uşile bisericilor, numai că puţini ştiu că după ce primeşti lumina trebuie să o păstrezi tot anul, toată viaţa, în candela sufletului. Puţini ştiu că trebuie să păstrăm şi să sporim intensitatea luminii prin primirea lui Hristos în mod real în taina  Sfintei Împărtăşanii, pentru ca aceasta să cureţe locul unde va pâlpâi lumina vieţii în aşteptarea sălăşluirii în locul unde lumina nu se sfârşeşte niciodată. Să fim împărtăşiţi  atât cu lumina Cuvântului cât şi cu Cuvântul ce s-a făcut trup, într-o unire tainică a unei iubiri cum se găseşte în Sfânta Treime
Puţini ştiu că Paştele înseamnă trecere, iar trecerea se face din moarte la viaţă, căci din moarte la viaţă şi de pe pământ la cer, Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi, celui ce-i cântăm cântare de biruinţă. Şi mai puţini ştiu  că Hristos pogorându-se întru cele mai de jos ale pământului, a sfărâmat porţile iadului şi a rupt legătura morţii şi a blestemului dat de Dumnezeu Tatăl primilor oameni, oferindu-le drepţilor din iad lumina necesară drumului spre rai, alături de tâlharul îndreptat, ce împreună cu Hristos a păşit pe calea veşniciei fără a gusta răutatea tartarului.
Şi pentru cei ce ştiu şi pentru ce care nu ştiu, a murit şi a înviat Hristos. Şi pentru cei care au postit şi pentru cei care nu au postit. Pentru cei mari şi pentru cei mici, pentru femei şi bărbaţi a spus, bucuraţi-vă,  apoi a zis, nu vă temeţi, pentru că de mii de ani se aştepta ca această bucurie să inunde minţile şi sufletele aflate într-o teamă de moarte perpetuă.
Eu ştiu că sunt oameni care nu cred cu adevărat că a înviat Hristos, care doar mecanic folosesc salutul creştin al învierii. Ştiu că sunt oameni care încă îl aleg pe Baraba. Ştiu şi ştiţi că sunt oameni care de Paşti nu aşteaptă învierea ci iepuraşul cu cadouri. Liberi sunt şi ei ca şi noi, să creadă sau nu. Dar……. .
Dacă Hristos nu ar fi înviat, dacă nu am crede în înviere, aşa cum spune Pavel Corintenilor, zadarnică ar fi credinţa şi propovăduirea noastră. De aceea, din tot sufletul în aceste clipe în care lumina încearcă să biruiască întunericul, să ne îmbrăţişăm (sufleteşte) unii pe alţii, să zicem fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru înviere, să strigăm  HRISTOS A ÎNVIAT,  să răspundem ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

25 de comentarii:

  1. ce bucurie ! ce liniste te cuprinde citind aceasta postare . va multumim pt invatatura ,ne rugam bunului Dumnezeu sa fiti sanatos si sa ne pastoriti ani multi si binecuvantati.Vali

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc Vali. Zilele păstoriri mele, Dumnezeu le ştie. Eu mă rog Lui, să-mi lumineze mintea spre a învăţa drept, cuvântul Adevărului.

      Ștergere
  2. Mulţumesc Vali. Zilele păstoriri mele Dumnezeu le ştie. Eu mă rog Lui să-mi lumineze mintea pentru a putea învăţa drept, cuvântul Adevărului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc Vali. Zilele păstoriri mele Dumnezeu le ştie. Eu mă rog Lui să-mi lumineze mintea pentru a putea învăţa drept, cuvântul Adevărului.

    RăspundețiȘtergere
  4. ``Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi, cum zic unii dintre voi că nu este înviere a morţilor?
    Dacă nu este înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat.
    Şi dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este şi credinţa voastră.
    Ne aflăm încă şi martori mincinoşi ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morţii nu înviază.
    Căci dacă morţii nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
    Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credinţa voastră, sunteţi încă în păcatele voastre;
    Şi atunci şi cei ce au adormit în Hristos au pierit.
    Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viaţa aceasta, suntem mai de plâns decât toţi oamenii. ``(CORINTENI I , C.15)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deseori mă folosesc de cuvântul apostolului Pavel la predicile de la înmormântare pentru a le deschide ochii spre nădejdea învierii elor ce sunt în plângere pentru un trup nemişcat air nu pentru un suflet ce merge la judecată.

      Ștergere
  5. Hristos a Inviat ! Paste fericit plin de caldura si lumina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Pace şi bucurie, lumină şi iertare să fie şi la casa ta.

      Ștergere
  6. Hristos a inviat!
    Paste fericit!
    Mihaela V.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hristos a inviat!

    Sarbatori cu pace si bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Zile cu linişte şi lumină hristică să fie şi la casa voastră Liliana.

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Şi ne-a libereat pe noi din legătura jurământului şi a blestemului.Toate cele bune cu pace şi bucurie şi la casa ta Monica.

      Ștergere
  9. Hristos a inviat vestesc si eu!
    Manuela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Să ne bucurăm fără de teamă luând îndrăznire.

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Pace şi bucurie să fie şi la voi Mariana, linişte şi spor în cele bune.

      Ștergere
  11. Hristos a inviat va spun si eu dupa o pauza mare pe net.LUMINA INVIERII sa ne gaseasca sufletele curate si pregatite pentru infricosatoarea judecata.Sarutmana.ElenaP

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Elena. Aşa este. Stii doar cum se ne pregătim noi la biserică pentru a primi şi păstra lumina.

      Ștergere
  12. Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Lumină şi bucurie să fie şi la casa ta Alina.

      Ștergere
  13. Cu o oarecare intarziere vaspun si eu Hristos a inviat ,Parinte,C.A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Nu e târziu. Până la Înălţare tot cu acest salut ne urăm lumină prin învierea lui Hristos.

      Ștergere