marți, 31 martie 2009

EXISTA OGLINDA ADEVARULUI?

De multe ori m-am intrebat daca exista vreo oglinda care sa exprime perfect realitatea, ceea ce se oglindeste in ea. De ce ? Asa, pentru ca de multe ori mi se pare ca eu, cel reflectat in oglinda, nu ma regasec in ceea ce vad. E o imagine rece, lucida dar falsa a unei persoane, repet, persoane care ere si un suflet. De aia mi s-a parut ca oglinda minte, pentru ca nu reflecta si sufletul. Ea arata trupul dar nu si simtirile, trairile,durerile sau bucuriile.
,,Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie."Facere 1-27
Asa scrie in Biblie, ca omul e facut dupa chipul lui Dumnezeu, si trebuie sa tinda spre asemanarea cu El, ceea ce inseamna ca doar chipul, fizicul, e numai o parte din ceea ce vad in oglinda.
Acu' daca se intreaba cineva de ce pun asa problema, vine si raspunsul. Nu stiu daca cineva are timpul sa se uite cu adevarat in oglinda, si nu pentru pieptanat, rujat, spalat..... ci pentru a vedea ceea ce nu se vede in oglinda, pentru a vedea lucrul care e raspunsul unei intrebari ce framanta pe multi oameni si care suna asa : ,,CARE ESTE ROSTUL MEU PE PAMANT?"
Da, care este? De ce m-am nascut, de vietuiesc in jurul acestor oameni? Ce trebuie sa invat de la ei, si ce trebuie sa invete ei de la mine? Am un rol in acest puzzle urias, sunt o piesa pusa la locul ei, functionez la parametrii stabiliti?
Normal ca acesti termeni tehnici sunt folositi ciudat, dar ideea este, sunt eu ceea ce Dumnezeu m-a lasat sa fiu, sunt eu chipul Sau?
La inceput nu stiam, ca nu ma uitasem in oglinda atent, cautasem oglinda adevarului, si nu exista. Dar cu toate acestea exista o oglinda magica, la indemana tuturor, aceasta oglinda se numeste LUME, si in lume fiecare se oglindeste, se vede, se distinge in cea mai curata expresie pe care nici o oglinda nu o poate reda. Este oglinda existentei noastre.
Nu crezi?
UITA-TE si tu in oglinda!

2 comentarii:

  1. Una dintre poeziile mele preferate e Oglinda din adanc http://www.cerculpoetilor.net/index.php?mod=8&idpoezie=99

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adâncul oglindeşte deseori suprafaţa, iar cel al fântânilor oglindesc deseori chiar adâncul. Mulţumesc Daniela!

      Ștergere