miercuri, 19 august 2009

CAT COSTA UN OM?



Interesanta intrebare, parerea mea. Asta pentru ca nu exista unitate de masura asa ceva si evaluarea produsului se face la ,,ochi".
Am auzit de foarte multe ori ca sunt persoane care se vand; prostituatele isi vand trupul, o parte din el mai corect spus; foarte multi saraci isi vand organele, multi isi vand nevestele pierdute la poker, altii, multi din pacate, isi vand copii. Tot din vanzarea per bucata sunt si cei care-si vand anumite celule, mai ales cele reproducatoare. Pretul variaza de la om la om, in functie de culoare si varsta. Problema este ca normal omul nu se vinde, chiar daca totul se margineste la bani in ziua de azi.
Ideea este ca avem oameni ,,de doi lei" dar avem si oameni ,,de milioane". C'est la vie!. 
Dar ce facem cu cei care se vand de tot, en-gros, cum ar fi celebrii kamikaze; si pe langa ei si ceilalti sinucigasi care isi vand si trupul si sufletul. Devine macabra aceasta piata de oameni,  din ce in ce mai profitabila. Mai nou a aparut un alt fel de vanzare, cea de proba, cand devii cobaiul probatorilor de droguri si medicamente, esti platitca sa te vinzi de proba. Rezultatul, niste bani care iti vor fi necesari la inmormantare.
Acum ceva timp era la moda un cantec, o manea care zicea asa: ,,valoarea mea, valoarea mea, nu o are nimenea", care manea te cam pune pe ganduri, deoarece te face sa te intrebi, eu cat valorez? Sunt mai bun en-gros sau en-detail? Sau poate dau mai bine la kilogram.
Biblia zice: ,,cei foloseste omului daca va castiga lumea toata si isi va pierde sufletul, sau ce ar putea omul sa dea la schimb pentru sufletul sau".
Asta asa ca sa stiti ca omul de fapt este nepretuit, fiecare este unic, fiecare este un exemplar pe cale de disparitie.
Apropo, nici salariul nu este pretul unui om, chiar daca este platit sa creada asta sau daca din rutina tinzi sa crezi asta. E adevarat ca in anumite situatii poti face cat zece, acolo unde te pricepi, dar sunt momente in care mai bine nu te bagi ca s-ar putea sa iesi dator.
Cine nu crede sa comenteze.

4 comentarii:

  1. Omul este nepretuit. Problema in ziya de azi este ca gasim tot mai putin oameni si din ce in ce mai multe jivine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca luam dupa cit valoreaza fiecare substanta din corpul uman - cam 4,2 dollari o femeie si cam la 5 dollari un barbat ! Nu cred sa coste mai mult ! Din cauza asta atitea violuri, rapiri, omoruri, etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. mda..in aceasta societate secularizata si utilitarista omul a devenit un bun de consum de cand se naste pana moare si chiar dupa moarte...este foarte trist acest lucru ca prin toate acestea omul cauta sa gaseasca fericirea sa. Omul contemporan este tentat sa si caute fericirea in orice: in consum in placeri paroxistice, in droguri etc. Dar dupa fiecare experienta ramane cu acelasi sentiment gol, cu acelasi "gust" al nimicului si transformat intr un sclav al consumului de bunuri si al placerii efemere...Omul este singura fiinta capabila sa reflecteze asupra propriei persoane si sa-si valorizeze..existenta!!!
    Nicu Fl.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prezenta online inseamna incredere si vizibilitate.

    RăspundețiȘtergere