marți, 15 decembrie 2009

MUSAFIRII NEPOFTITI

O femeie iese din casă şi vede 3 moşnegi cu barbă albă stând în faţa casei. Nu-i cunoştea dar vazându-i supăraţi îi invita în casă să manânce ceva.
-Soţul tău este acasă? - întreabă ei.
-Nu, este ieşit.
"Atunci nu putem intra" - replică ei.
Seara când soţul se întoarce acasă ea îi povesteşte despre cei trei moşnegi..
-Du-te şi spune-le că am venit şi pofteşte-i înăuntru. Femeia se duce şi îi invită. Nu putem intra toţi în casă, replică ei.
-Cum aşa?- întreabă ea.
Unul dintre moşnegi îi explică. Eu sunt BUNĂSTARE, el este SUCCES iar celălalt este IUBIRE. Acum du-te şi întreabă-l pe soţul tău care dintre noi să vina în casă. Femeia intră în casă şi îi spune soţului, care se bucură.
-Ce bine, în acest caz invită-l pe BUNĂSTARE să ne umple casa cu bunăstare! Soţia nu a fost de acord.
-De ce să nu-l invităm pe SUCCES? Nora îi asculta dintr-un colţ al casei.
-N-ar fi mai bine să-l invităm pe IUBIRE? Casa noastră ar fi atunci plină de iubire,  a sugerat nora.
-Hai să ne ghidăm după sfatul norei, îi zice soţul soţiei. Du-te afară şi invită-l pe IUBIRE să ne fie oaspete. Femeia iese afară şi întreabă:
-Care dintre voi este IUBIRE? Pe el îl invităm să ne fie oaspete. IUBIRE porneşte înspre casă. Odată cu el se pornesc în urma lui şi ceilalţi doi.
Surprinsă femeia întreabă:
-L-am invitat doar pe IUBIRE. Cum de veniţi şi voi cu el? Cei trei moşnegi replicară: Dacă l-ai fi invitat pe BUNĂSTARE sau pe SUCCES, ceilalţi ar fi rămas pe loc, dar de vreme ce l-ai invitat pe IUBIRE, unde merge el mergem şi noi. Unde este IUBIRE este şi BUNĂSTARE şi SUCCES!!!!!!" DORINŢA MEA PENTRU TINE....
-Unde este durere, îţi doresc pace şi fericire. Unde sunt îndoieli personale, îţi doresc reînnoirea încrederii în abilitatea ta de-a trece peste greutăţi. Unde este oboseală sau blazare, îţi doresc înţelegere, răbdare şi puteri reînnoite. Unde este frică, îţi doresc iubire şi curaj.
TU PE CARE L-AI FI INVITAT?
Poveste de pe net.

Un comentariu:

  1. Cred ca majoritatea romanilor l-ar fi invitat pe Bunastare. Sau mai bine spus, in momentul in care isi doresc bunastare se gandesc la bani.
    Iubire, hmmmm, nu prea mai crede nimeni in ea. Judecand de la nivel inalt, Daca bravii nostri conducatori ne-ar fi iubit, mai mult ca sigur ii aveam si pe Bunastare si Succes.

    RăspundețiȘtergere