vineri, 6 august 2010

FACE TO FACE



ILUZII
Mi-aş fi dorit să am seara somnul de dimineaţa.
Mi-aş fi dorit ca datoriile să se transforme în depozite.
Mi-aş  fi dorit zbor pentru a scăpa de praf şi aglomeraţie.
Mi-aş fi dorit să aud gândurile pentru a nu mai fi nevoie de strigăte asurzitoare.
Mi-aş fi dorit să fiu atât de mic încât să pot să lupt corp la corp cu viruşii ce distrug lumea.
Mi-aş fi dorit să fiu atât de mare încât să nu mă clintească nimeni când iau o hotărâre dreaptă.

DEZILUZII
Dacă toţi copiii ar asculta de părinţi, am avea bătrâni fericiţi.
Dacă am avea un gram de venin, am omorî un om; dacă am avea credinţă cât un grăunte de muştar, am muta un munte.
Dacă aşteptăm să se schimbe lumea, nimic nu se va schimba; dacă fiecare se schimbă, lumea se va schimba cu siguranţă.

SPERANŢE
Şi totuşi mă bucur de viaţa pe care mi-a dat-o Dumnezeu.
Şi totuşi mai există oameni care ascultă şi ce spun eu; dar sunt oameni la care alerg şi eu să ascult.
Şi totuşi nu sărăcia e problema, ci cauzele sărăciei. Nu boala, ci cauza bolilor. Nu moartea e importantă ci felul în care pleci din viaţă.
Şi totuşi nu e important să ai un renume. E important să ai un suflet, pentru că azi şi statuile au nume şi renume, ba chiar şi câinii şi porcii.
Şi totuşi, dacă v-am plictisit, nu vă supăraţi, că faceţi riduri şi lumea observă repede schimbarea în rău.
Şi pentru că tot timpul se produc schimbari, mă gândeam că nu ar strica deloc să facem şi noi o schimbare a lumii în care trăim, adică a noastră personală, că să fim serioşi, fiecare trăieşte în lumea lui, fiecare trăieşte pentru el căci în general, ceilalţi  nu prea contează.


4 comentarii:

  1. As avea si eu o intrebare pentru dumneavoastra, daca nu e cu suparare. Care este cea mai veche religie de pe pamant? Multumec.

    RăspundețiȘtergere
  2. Religia este credința în Dumnezeu, sacru sau supranatural, și codul moral, practicile, valorile și instituțiile asociate cu această credință. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau persoane. Cuvântul religie vine din limba latină, (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu).
    Din punctul de vedre al Bibliei vedem ca primii oameni, Adam si Eva, vorbeau cu Dumnezeu. Fii lor , Cain şi Abel i-au adus jertfă lui Dumnezeu.
    Credinţa într-o fiinţă superioară au avut-o şi asiro-babilonienii, şi fenicienii şi alte popoare socotite a fi printre primele culturi ale omenirii.
    De remarcat este faptul că nu a a existat nici un popor, nici un trib în această lume care să nu aibă ideea de religie, de Dumnezeu, de un Dumnezeu care chiar dacă a fost închipuit într-o alta manieră decât îl percepem noi azi pe Dumnezeu, tot o fiinţă net superioară nouă, creatoare şi atotputernică a fost perceput.
    P.S. Pentru informatii suplimentare, dacă distinsul cititor(cititoare) înlătură bariera anonimatului la postare, putem aprofunda tema.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc foarte mult pentru raspuns, chiar m-ati ajutat! Sunt o cititoare de 22 de ani si vreau sa va spun ca am citit tot ceea ce ati postat pe blog cu un mare interes. Am un mare respect pentru dumneavoastra si implicit pentru ceea ce scrieti. Am avut multe de invatat, si cu siguranta inca mai am, si mi-am confirmat gandul ca fara Dumnezeu nu se poate nimic, el este singura solutie a tuturor lucrurilor.O zi buna va doresc si Dumnezeu sa aiba grija de dumneavoastra si de noi toti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi doresc sa reusesc sa traiesc in asa fel incat sa nu-mi doresc nimic in plus.

    RăspundețiȘtergere