joi, 5 martie 2009

CE ESTE VIATA?

Viata este pentru noi o minune, un mister.Intr-o dimineata, când pasarile cântasera pâna au tacut de oboseala, linistea a fost intrerupta de un pitigoi, care a intrebat: Ce e viata? Pasarile s-u speriat intai, dar, mai tarziu, o ciocarlie a raspuns: “Viata este o cântare”. “Nu, ea este o lupta in intunerec” a spus o cârtita, care tocmai îsi scosese capul deasupra pamantului, “Eu cred ca viata este o dezvoltare” a zis un boboc de trandafir, deschizandu-si petalele spre marea desfatare a unui fluture care a sarutat bobocul de trandafir si a strigat: “Viata este numai bucurie.” -
“Numeste-o, mai de graba o vara scurta” a fost raspunsul unei muste, care tocmai bazaia pe acolo, “Eu gasesc ca viata nu este altceva decat munca si osteneala” a zis o furnica, ce se trudea sa târasca un pai de cateva ori mai mare ca ea, In clipa aceea, au cazut câteva picaturi de ploaie si au soptit deslusit: “Viata este un intreg sir de lacrimi”.
“Va inselati” a replicat vulturul, care zbura maiestos prin vazduh: “Viata este libertate si tarie. Se inserase, si o vrabie le-a propus tuturor sa mearga la culcare, pentru o bine meritata odihnå. Atunci a inceput sa adie vantul de seara, care soptea printre varfurile pomilor “Viata este numai un vis.” Peste tot se coborîse linistea, se mijeau zorii, cand intr-o odaita de studiu, un savant stingea veioza. Facand asta a scos din pieptul lui un suspin: “Viata este o scoala continua. Invatam, invatam mereu,”
Afara, se auzeau vorbind cativa tineri: se intorceau dupa o noapte de petrecere si unul dintre ei a scos un geamat tare: “Viata este o dorinta neimplinita!” Apoi, vantul de dimineata sopti si el: “Viata este un vesnic mister”.
Cunosc insa un om, mai mare decat multi din cei ale caror nume lumineaza in paginile Scripturilor Sfinte. In luptele acestei vieti, in activitate fara ragaz, calatorind din loc in loc si in final aruncat in temnita si matirizat pentru credinta lui. El a strigat in Epistola catre Filipeni 1:21 “Pentru mine a trai este Hristos!” Cu alte cuvinte: Viata este Hristos!
Dupa Theodor M. Popescu

4 comentarii:

  1. Viata este un mare dar..ti se ofera de Dumnezeu, tu il poti deschide, te bucuri de el cum ...poti si cum sti si trebuie sa multumesti Celui care ti l-a oferit. Nu este indicat sa te uiti cu atentie la ambalajsi poate sa strambi din nas aruncandu-l la colt....cum fac unii. Altii rup ambalajul si sunt cam nemultumiti de ce gasesc inauntru...Oricum ar fi reactia ta fata de viata ea tot ramane un mare dar si la final Cel care ti l-a oferit va vedea fara doar si poate, cum te-ai purtat cu ce ti-a oferit!!

    Pr. Nicu

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci vei fi, Doamne , cu totul al meu, cand voi fi cu totul al Tau! (Fer.Augustin)

    Mori in fiecare zi ca sa traiesti vesnic! (Sf.Antonie cel Mare)

    RăspundețiȘtergere
  3. „Am învățat că nu contează CE ai în viață
    ci PE CINE ai.”
    „Am învățat că viața îți poate fi schimbată în câteva ore
    De către oameni care nici nu te cunosc.”
    Am citat dintr-o poezie care a circulat pe net, a sciitorului Octavian Paler. Acum reflectați dacă au vreun temei aceste versuri, că eu m-am regăsit cumva printre cuvinte. Ce este viața, cam dificil să cuprinzi definiția„ definiției” într-un răspuns personal, gândindu-ne la cât de multe sensuri s-au dat vieții! Ce-mi vine în minte este că alții, cândva, considerau viața de aici ca o etapă pregătitoare pentru viața „de dincolo”. Pentru mine, viața este Hristos, așa cum ați încheiat postarea! Citatele se potrivesc cu faptul că nu trebuie să fim singuri pe lume, ci cumva uniți,lângă familii, frați, rude sau comunitate și că așa este, mersul firesc al vieții ne poate fi schimbat foarte repede de către alții( vezi politica și urmările sale). Să dea Domnul ca noi să nu ne pierdem credința așa cum i-ar plăcea diavolului, și cum se și întâmplă cu unii din jurul nostru!S.m.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, frumos. Fiecare viata e unica si irepetabila, pentru fiecare inseamna altceva, dar in esenta pentru Hristos traim cu totii.

    RăspundețiȘtergere