joi, 2 septembrie 2010

DA CLICK SI AI SA VEZI MOARTEA

Povestea e veche, lumea nu o baga in seama, si din pacate aceasta moarte face multe victime.
Un om cu frica lui Dumnezeu a intrat într-o peşteră să se adăpostească de ploaie şi a găsit o comoară. A ieşit peste măsură de speriat din peşteră strigând: 
–Am văzut moartea! 
Afară s-a ciocnit cu trei bandiţi, care privind în jur l-au întrebat: 
–Moşule, unde este moartea?
Omul i-a dus în peşteră şi le-a arătat tezaurul, descoperit din întâmplare. La vederea aurului, cei trei bandiţi şi-au simţit inima tresăltând de bucurie şi vicleni i-au spus: 
–Ai dreptate, omule, pleacă, pleacă departe de aici...
După plecarea sa, hoţii au rămas lângă aur, care era foarte mult, întrebându-se, cum să-l care din vârful muntelui. Până la urmă au hotărât ca unul să meargă să aducă provizii şi căruţe, iar ceilalţi doi să rămână de pază.
Cel care a coborât în târg, după provizii, se gândea:,,În târg voi bea şi voi mânca pe săturate, voi petrece...apoi voi cumpăra provizii, pe care le voi otrăvi şi astfel voi rămâne singurul stăpân al comorii."
Cei doi tâlhari rămaşi de pază gândeau fiecare în sinea lui:,, O jumătate din comoară este mai mare decât o treime. La întoarcere, îl vom ucide pe cel plecat în târg şi vom împărţi comoara pe din două.
Şi aşa au făcut. L-au omorât pe tovarăşul venit din târg cu provizii şi căruţe, au mâncat hrana otrăvită şi astfel au murit cu toţii...
Aceasta poveste ar trebui spusa celui  obsedat de câştigul bănesc, 
omului lipsit de scrupule, 
celui care uită că banul este un mijloc şi nu un scop, 
lacomilor, egoiştilor, 
celui pe care banul, câştigul începe să îl dezumanizeze.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu