miercuri, 24 noiembrie 2010

CE-MI DORESC DE ZIUA MEA

În conformitate cu ceea ce-mi arată actele de identitate astăzi e ziua mea de naştere. Nu e mare scofală să fie ziua ta, mai ales că e obligatoriu ca într-un an să vină şi acest moment în care să fii felicitat pentru un lucru la care nu ai participat şi pentru care nu prea ai mare merit. Da' asta e, dacă lumea aşa a considerat că e bine să fii centrul atenţiei într-o astfel de zi, nu te poţi pune împotriva curentului, că ori te doboară ori te ia valul.
De obicei când e ziua ta eşti întrebat ce-ţi doreşti, ce cadou ţi-ar plăcea, ce–ţi mai doreşti de la viaţă şi ce planuri ai, ca şi cum de mâine nu ai mai vrea cadouri sau nu îţi mai faci planuri. Când eram mai mic şi mai tânăr aveam şi eu fantezii cu privire la cadouri. Mi-aş fi dorit o bormaşină că nu aveam ba chiar şi un flex. Apoi am mai crescut şi mi-aş fi dorit o carte veche şi rară, că dădea bine şi erai un intelectual versat. Timpul a trecut şi am constat că  oamenii mari sunt la fel ca  cei mici. Dupa ce îi cumperi jucăria pentru care se jeleşte, constaţi că după două ore de joc o aruncă lângă celelalte din colţul camerei.  Apoi am dorit lucruri care să mă scoată în evidenţă în faţa lumii, să par mare pe lângă cei mici. Şi m-am lecuit şi de asta, pentru că ştiţi cum le-a spus Hristos celor doi apostoli, „nu ştiţi ce cereţi”.
Azi sunt convins că nu contează numărul anilor împliniţi ci zilele acestor ani în care am făcut ceea ce trebuie înaintea lui Dumnezeu şi a celor de lângă mine, la altarul unde slujesc şi pe drumurile pe care călătoresc spre drumul vieţii.
Am primit mereu  cadouri diverse, consumabile şi după bugetul fiecăruia dintre cei ce mi-au călcat pragul. Dar cel mai frumos cadou rămâne viaţa pe care Dumnezeu mi-a dat-o prin părinţii mei şi pe care mi-o trăiesc alături de familie şi de voi, cei care mă cunoaşteţi. E cel mai frumos dar primit.
Ce-mi doresc de ziua mea? Mulţi ani? Nu cer, că dacă trăieşti mult, multe păcate faci şi boala te macină. Bani? Nicidecum, nu am avut niciodată de ajuns şi nu am murit de foame şi ar fi ciudat să îmi doresc ochiul dracului. Sănătate mi-aş dori, dar să-mi fie dată după modul de viaţă, că dacă faci excese….. rămâi fără sănătate. Înţelepciune îmi doresc ca şi Solomon, pentru că numai cu înţelepciune poţi să gândeşti şi să păstoreşti o turmă. Apoi imi doresc să pot ierta şi iubi ca Hristos, că numai aşa te poţi desăvârşi şi numai aşa ajungi la concluzia că nu-ţi trebuie nici un cadou de ziua ta, deoarece ziua este un dar al lui Dumnezeu.
De fapt mi-aş mai dori ceva, ce sa faci, nărav omenesc. Mi-aş dori să postaţi comentarii cu ce vă doriţi voi  de la viaţă şi mi-aş dori drept dar din partea voastră să vă rugaţi pentru mine aşa cum mă rog şi eu pentru voi. AMIN!

17 comentarii:

  1. da....sunt tare impresionata de aceste scrieri..CE-MI DORESC EU DE LA VIATA ?in clipa de fata nu imi doresc ...decat sanatate si putere sa razbesc in viata..restul se fac ! La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI! Multa sanatate, fericire si liniste sufleteasca, asta imi doresc eu de la Bunul Dumnezeu si tot asta va doresc si dumneavoastra. Multumim,pentru ca sunteti parintele nostru spiritual si pentru ceea ce faceti pentru noi(satul nostru).SA NE TRAITI!

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI!multa sanatate dv. ,familiei si enoriasilor pe care ii pastoriti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru urari. Fac bine cand stii ca mai imbatranesti cate un an.

    RăspundețiȘtergere
  5. Părinte,mă bucur atât de mult că am descoperit aceste rânduri și că dvs.scrieți așa de frumos!Mi-am dorit atât de multe lucruri,că acum nu-mi mai doresc nimic.Poate ceva mai multă înțelepciune.Eu vă doresc să aveți parte de multe daruri și dăruiri!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc ca si de la un amarat ca mine pot invata oamenii cate ceva. Ideal este sa invatam toti de la Hristos prin Biserica Lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. va multumesc ca existati si ca avem ce invata de la dvs

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi doresc o casatorie binecuvantata de Dumnezeu .Rugati-va parinte ptr mine pacatoasa.
    Monica -Daniela.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa asculte Dumnezeu rugaciunile tale Monica. Daca intr-o familie conduce Hristos drumul este liber si usor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iata e al doilea comentariu pe ziua de azi .Mult m-a tinut de ieri pana azi hotararea sa nu comentez .Dar nu ma pot abtine .Scrieti intr-un asa fel incat e o mare bucurie pentru mine .Puneti mereu degetul pe rana .Ce-mi doresc eu de la viata ? Imi doresc sa nu mai aud de la cei din familia mea urmatoarele :
    "Du-te repede cu copilul in fata la impartasit , sa fi tu prima , ca e epidemie de gripa ."
    " Sunt prea obosit sa merg azi la biserica "(dar oboseala dispare ca prin farmec daca e de o plimbare prin mall sau orice altceva)
    "Cum sa ma duc sa stau in genunchi in fata unui strain si sa-i spun ce e in sufletul meu ? Nici gand .Mi se pare umilitor si injositor .Si sa-si puna poalele pe capul meu ."
    "Doar acum citim rugaciunea de seara si gata .Cum ? In fiecare seara ? Nici nu ma gandesc ! "
    " Va duc pana la biserica , dar va astept in masina , eu nu intru , ma duc la magazin ."
    "Te duci la spovedit ?Vezi nu sta mult, nu pierde vremea pe acolo, sa vii repede acasa ."
    "Iar e sarbatoare ? Ce sarbatoare mai e si asta ca nu am auzit de ea ?Inventeaza astia atatea sarbatori ! Si omul cand sa mai lucreze ? Pe vremea mea nu erau atatea .De aceea le-au inventat ca sa aiba motiv sa leneveasca si sa petreaca ."
    "Ai grija ce spui la spovedit ! Nu e bine sa spui totul din casa.Te duci sa ma parasti?!."
    " Tu si babele la biserica. " " Azi , maine si te calugaresti ." "Esti exagerata tu si biserica ta ".
    "Mi-ai mai spus asta cu parintele duhovnic .O sa ma mai gandesc cand sa-mi caut un parinte duhovnic si sa ma spovedesc . Dar nu acum ! Nu sunt pregatita. Si nu mai insista ! "
    " Trebuie sa-ti faci cruce pe langa toate bisericile si crucile pe langa care treci ?
    Acum chiar ca exagerezi ."
    " De ce trebuie baiatul sa mearga la spovedit ?Doar e un copil . Ce pacate poate sa aiba el ?"(Baiatul avand 15 ani .)
    "Alta icoana ? E plina casa de icoane si iconite. Dar ce-i aici biserica ? Nu le mai insira pe toate .Mai strange-le."
    "Iar postesti ?De aia te doare stomacul , ametesti si esti obosita pentru ca postesti .Mai termina cu prostiile."
    "Am postit odata tot Postul Craciunului si al Pastelui si ai vazut ca nu am ramas insarcinata ?Am postit degeaba .Sa citesc 40 zile Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana ? Nu am rabdare si oricum nu inteleg nimic si sotul meu e plecat o saptamana in delegatie . Asa ca nu citesc inca nimic . "
    "E mult mai bine la greco-catolici , ei stau pe scaune , au multe cantece frumoase .La noi stai in picioare , te doare spatele , e inghesuiala ,oamenii miros a transpiratie .Si preotul citeste acolo de nu inteleg nimic din ce zice .Si tine slujba asa de mult .Prea mult .Si l-ai vazut pe preotul ala tanar ca avea coada ?Ce fel de preot e ala cu par lung ?"
    Acum ca v-ati familiarizat vrand-nevrand cu atmosfera de pe la noi imi cer scuze ca m-am lungit cu vorba .Ideea e ca imi doresc ca toti cei din familia mea sa se mantuiasca .Imi doresc sa stam intr-o zi cu totii impreuna in biserica la Sfanta Liturghie : noi parintii cu baietii nostri , bunicii , sora mea geamana . Asa cum vad la altii . Deci se poate .Il rog pe Dumnezeu sa ne lumineze , sa ne deschida ochii si urechile , sa ne inmoaie inimile si sa ne dea cele spre folos spre mantuire si spre viata vesnica .Nu deznadajduiesc desi uneori sunt tentata . Stiu ca la Dumnezeu toate sunt cu putinta .Imi cer scuze din nou pentru comentariul prea lung .
    Sarutmana Parinte

    RăspundețiȘtergere
  11. Da Loredana. Din nefericire cele realtate de din fac parte dintr-o realitate a crestinismului din ziua de azi. Eu insa citesc Scriptura si acolo scrie ca doar acela care va rabda pana la sfarsit se va mantui, doar cel care iarta va fi uertat, doar acela care aduce un pacatos la biserica isi va rascumpara o multime de pacate......noi trebuie sa fim tari pentru ai intari pe cei slabi.
    Nu ma deranjeaza lungimea comentariilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru mesajul (comentariul) Dvs.
    Sa va dea Dumnezeu cele de folos spre mantuirea Dvs ,a familiei si a turmei pe care o pastoriti.
    Si eu subscriu la dorinta Loredanei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Fiind ziua de nastere a unui coleg de serviciu , a d-lui director , un om deosebit datorita credintei sale , mi-am permis sa listez aceasta postare ( cu completarea ca e scrisa de Dvs . )si sa o pun in plic alaturi de felicitare .Colegii au citit si s-au minunat . Si asa au aflat cu totii de Parintele Victor .Sper ca nu v-am suparat , mie mi se pare un cadou minunat , de suflet pentru care va multumim .Va cer permisiunea ca si pe viitor sa imi dati voie sa listez , dupa caz , unele din postari si sa le citesc si altora care poate nu au acces sau timp , pentru a ajunge pe internet .
    Sarut mana Parinte Victor

    RăspundețiȘtergere
  14. Parinte Victor Aurelian, imi sunteti tare drag, precum un frate mai mic ca varsta (eu am 44 de ani) si mai in varsta ca intelepciune (eu pe scara de la Teopist - la Macarie, multumita Bunului Dumnezeu cred ca ma aflu abia la baza primei trepte, asa, cu un mic pas pe ea, pe cand dumneavoastra banuiesc ca ati ajuns la Teofil).

    Ii voi transmite sarbatoritei de astazi, urarile dumneavoastra; am dat drumul abia acum la comentsrii si nu a citit mesajul postat.

    M-as bucura sa postati miercurea o fotografie CARE SA VORBEASCA SINGURA si sa va inscrieti la Carmen pe blog (in fiecare miercuri, dupa ora 0,apare un tabel pentru 24 ore unde va puteti inregistra fotografia)
    http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  15. eu îmi doresc sa am sanatate, rabdare si putere sa ma joc cu nepoteii -atunci când va fi momentul - deci, sa-mi ajut copiii. Si pâna atunci sa adun multa întelepciune, pentru ca nepoteii sa-mi dorasca singuri compania. Ca va fi sa fiu bunica în unu, doi, cinci sau zece ani...nu conteaza!Ma voi bucura, atunci când va fi sa fie.
    Astea sunt dorintele mele la vârsta pe care astazi am împlinit-o :) Multumesc pentru urari!
    Numai gânduri bune. Sa de-a Domnul sa-ti împlinesti dorintele!

    RăspundețiȘtergere