joi, 16 februarie 2012

UN FEL DE ANIVERSARE



Azi fac trei ani de blogosferă indiferent pe unde au apărut postările mele. Am început direct şi sec, pentru că aşa am fost şi la începuturi. Ştiu că umblând pe net am dat într-o zi de pagina unei persoane ce-şi avea gândurile expuse pe o pagină virtuală şi că era comentată de diverşi useri. Aşa că am decis să fac acelaşi lucru. Pe atunci credeam că o să fie criminal de greu, că trebuie pagină, domeniu, formule alambicate şi ecuaţii cu cinci necunoscute pentru a face un blog.  A fost simplu. Probabil că angoasa copilului crescut la ţară fără calculator şi pian rămăsese undeva într-un colţ de minte şi refuza să conceapă că după o vârstă poţi ţine pasul cu cei tineri la orice lucru pe internet.
Nu mă lungesc. Am scris o postare , două. Am mai preluat(cu sursa citată) de ici de acolo şi s-a făcut blogul. La început, ca la început. Mai fără diacritice, mai câte o literă mâncată fără pâine, poate vreun dezacord în scris (că în gând nu prea se-ntâmplă), vizitatori puţini şi comentatori lipsă.
Eu am zis „Nihil sine Deo” pentru că mi-a plăcut dictonul de pe vremea când cochetam cu limba latină pe la şcolile ce m-au ţinut în bănci. Aşa că am tot scris. Bine sau rău, mult sau puţin voi ştiţi, cei ce m-aţi citit mai rar sau mai des. Am continuat să scriu, deşi de multe ori am zis că am epuizat subiectele. Ele vin mereu, sunt actuale şi le scriu în stilul meu, în combinaţia de satiră şi duhovnicie. Am încercat să nu fac predici, pentru că predicile le ţin la biserică, acolo unde ochii mei  se întâlnesc cu ochii celor ce mă urmăresc, unde pot dezvolta dincolo de dimensiunea unei pagini, unde pot oferi şi trăirea pe viu. Aici am evitat predica în sine, încercând să-L fac cunoscut pe Dumnezeu mai mult din situaţiile concrete ale vieţii de zi cu zi. Şi dacă la început am postat doar pe blogspot, pe urmă am împrăştiat o parte din postări şi pe alte artere virtuale. Experienţa a fost plăcută, pentru că am întâlnit mulţi oameni care au regăsit în rândurile mele câte ceva folositor, am întâlnit oameni care, în mesaje particulare mi-au cerut un sfat ori mi-au pus o întrebare suplimentară. Şi m-am bucurat.  Evident, că am găsit şi un 1% care să dezaprobe existenţa „unei feţe” bisericeşti pe aici. Şi ştiţi că acest lucru l-am explicat cu ceva vreme în urmă. Azi mulţumesc celor câteva sute de oameni, care acum două săptămâni, pe mai multe canale virtuale m-au sprijinit cu o vorbă frumoasă.
Aş dori să mai spun că nu stau mult pe blog. Îl scriu şi-l postez, apoi când am timp, moderez ce e de moderat. E simplu şi ştiţi treaba asta mulţi dintre voi, că sunteţi mai dibaci ca mine în ale blogurilor.
Voiam să  mai menţionez că nu scriu pentru mine. Poate că pentru mine, ştiu ce ştiu. Scriu pentru cei care mă citesc, pentru cei care doresc şi altceva în materie de spiritual, scriu pentru  cei care mă inspiră, pentru oameni normali ca mine, pentru că trebuie să înmulţesc într-un fel darul, talantul primit, pentru că e păcat să taci atunci când trebuie să spui adevărul.
Am să continui să scriu. E o continuă perfecţionare într-o perioadă în care oamenii sunt foarte pretenţioşi, bine pregătiţi(unii) şi foarte iscoditori(alţii). Ori mie îmi place polemica constructivă, bazată pe ştiinţă iar nu pe vorbe goale.
Am lăsat la final gândul pentru Dumnezeu. Nu lipseşte din nici o postare, indiferent de titlu. În definitiv, tot ce sunt, datorită Lui sunt. Tot ce fac, prin ceea ce mi-a dat El fac, chiar dacă uneori greşesc ca orice om supus slăbiciunilor de tot felul. Oriunde merg, mă raportez la libertatea pe care mi-a dat-o de a face ceea ce trebuie, pentru că ştiu şi cred că în viaţă, nimic nu este bun fără Dumnezeu. De aceea, ceea fac, fac cu ajutorul Lui pentru prietenii mei OAMENII. Şi pentru asta, vă mulţumesc tuturor celor ce mă citiţi!

30 de comentarii:

  1. La multe postari in slujba Cuvantului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc şi aici. Să-mi dea Dumnezeu lumină în minte ca să pot scrie lucruri de folos.

      Ștergere
    2. Nu aveti pentru ce sa imi multumiti. Sunt multe articole frumoase pe blogul dumneavoastra si cred ca merita sa fie citite. Doamne ajuta la scris!

      Ștergere
    3. La multi ani si la cat mai multe postari!

      Ștergere
    4. Mulţumesc! Câte vor mai fi nu ştiu. O să mă străduiesc să fie bune sau măcar bunicele.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Şi eu îţi mulţumesc, chiar dacă nu-ţi ştiu numele din cauza anonimatului.:)

      Ștergere
  3. Inseamna ca nu degeaba am faurit un tort! Ce se mai potriveste...:)))
    Multumim ca ne veniti in jutor cu cuvantul care zideste!
    La multi ani! Nihil sine Deo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi nu degeaba. Mai ales că cel cu mere-mi place că e răcoros.
      Am văzut că uneori cuvântul meu zideşte şi amuză. :)

      Ștergere
  4. Si eu va multumesc ca scrieti.Sa va citim multi ani si de acum inainte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc! Nu o fi "de zi cu zi" dar cât de des pot, am să postez câte ceva. :)

      Ștergere
  5. Din aceste pagini(296la nr)nu cred ca exista vreun cititor sa nu fii invatat ceva sau sa nu se fii regasit in vreo postare.Eu va multumesc pt ceea ce faceti, ne aratati de fiecare data calea cea dreapta.La multi ani,Domnul sa va inspire,astept urmatoarele pagini. Sarut mana.ElenaP

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi cu asta ar fi 299, dacă eu am socotit corect. Nu contează numărul lor Elena, ci ceea ce se poate folosi de aici. Mulţumesc!

      Ștergere
  6. Multumesc pentru tot ce gasesc aici,parinte .C.A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Două iniţiale (C&A) regăsite şi prin alte comentarii. Adică cineva care citeşte deseori. Mulţumesc!

      Ștergere
  7. M-as bucura sa deschideti aceasta invitatie
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/invitatie-la-salata-prieteniei.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde nu va descurcati, cereti ajutorul. (referitor la invitatie)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa ne traiti, sa fiti sanatos, ca iubit stiu ca sunteti, La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc Andreea! Sănătos sunt deci de trăit mai am speranţă. Cât sunt de iubit de oameni, nu ştiu, dar ştiu că mă iubeşte Dumnezeu ca şi pe voi.

      Ștergere
  10. La multe postări înainte, Părinte! Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Din lada cu minuni" Mulţumesc Aurelia. Ar mai fi ceva, că am vrut să-ţi spun de ceva vreme. Nu cred că eşti "o mămică oarecare". :)

      Ștergere
  11. Doamne ajuta!
    Sa va ajute Dumnezeu sa scrieti cat mai multe articole de folos (duhovnicesc).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc Monica! Sper să fie duhovnicesc mesajul meu de fiecare dată, asta chiar dacă uneori poate mai zâmbiţi la cele scrise.

      Ștergere
  12. La multe postari, drag Parinte!

    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mulţumesc Liliana! Într-un fel, eu scriu tot un fel de "povestiri despre preabunul Dumnezeu".

    RăspundețiȘtergere
  14. Cuvânt cu putere multă şi pe mai departe, Părinte! Mulţumim!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ferice de cine intră pe paginile acestui blog!

    Este plină blogosfera (inclusiv cea aşa-zis ortodoxă) de de tot soiul de lucruri, mai ziditoare sau mai smintitoare, mai bune sau mai rele, mai savante sau mai simple, mai duhovniceşti sau mai lumeşti...

    ...dar nu ştiu de pe câte alte bloguri rămâi cu o stare bună, de nădejde în Mântuitorul Iisus Hristos - în contrast cu vremurile rele prin care trecem - decât cea care o capeţi de pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos. Cu atât mai mult cu cât aceste cuvinte vin de la un cunoscător al fenomenului, de la o persoană ce se străduieşte să înfrumuseţeze mintea oamenilor cu cuvinte corect alese şi expuse bilingv.

      Ștergere
  16. Nu ştiu cât de 'cunoscător al fenomenului' aş fi, dar recunosc - şi nu mă feresc să fac publică aprecierea mea! - un blog de calitate precum acesta pe care ne găsim acum.

    Dat fiind caracterul 'hibrid' al blogului meu - laic, nu religios, dar cu o perspectivă ortodoxă (sper eu) asupra lumii; bilingv; abordând orice subiecte - nu am prea mulţi cititori şi nici n-am vreo 'autoritate' a opiniilor mele.

    Pe ici pe colo, în discuţii, v-am mai dat exemplu drept blog de calitate... Cum se va ivi ocazia, o s-o mai fac...

    RăspundețiȘtergere